Mijn naam is Andy van Berkum. Een man met een missie. Een grootse missie met een nobel doel. De wereld kan beter, de wereld moet beter. Hoe? Één dag tegelijkertijd. Stapje voor stapje. Mijn missie is niet de wereld te veranderen, die is prima zoals hij is! Mijn missie is de wereld een mooiere plek maken. Persoon voor persoon, leven voor leven. Om dat waar te maken, ben ik begonnen bij mijzelf. Alles begint met tenslotte bij zelfkennis. 

Wie ben ik? Wat wil ik in het leven? Waar gaat mijn vuurtje sneller van branden? De laatste 10 jaar heb ik gespendeerd aan het zoeken naar mezelf. Van werken tot je een ons weegt naar lamlendig op de bank. Van leven in hotels en 3x per dag uiteten, naar geen nagel om aan mijn kont te krabben. Leven en reizen als duikinstructeur, van Azië tot Curaçao. Dat bleek ook niet wat ik zocht. En geluk in de liefde was helaas van korte duur. Van de eeuwige vrijgezel naar het getrouwde leven, dat bleek ook niet de oplossing. Een wanhoopspoging. De laatste kans. Wederom zonder enige voorbereiding vertrok ik van mijn geboortedorp naar de grote stad. Een appartement in het centrum van Rotterdam. Ook dat bleek niet te zijn wat ik nodig had. 

Waar ik ook heen ging, wat ik ook deed. Het lege gevoel, wist me altijd te vinden. De zoektocht naar extern geluk werd gestaakt. Na 4 keer vallen, toch weer opgestaan. Enkel om nu, de 5e keer, tot het einde door te gaan. Na al die jaren, kwam ik er eindelijk achter dat het zinloos is om geluk buiten jezelf te zoeken. De echte zoektocht begon.

Mijn fuckups, jouw lessen. Mijn verspilde jaren, jouw bespaarde tijd. Bouw je leven, begin bij jezelf! En dat bouwen, dat is mijn droom! Mijn doel, is jou helpen. Ik strijd voor gelijkwaardigheid. Iedereen verdient gelijke kansen, wat je verhaal ook is. We hebben allemaal recht op een gelukkig leven. En precies dat gelukkige leven, dat ligt aan jouw daden. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Ben je ten einde raad? Of heb je iemand nodig die je een zetje in de rug kan geven. Zit je op het goede pad en weet je dat het sneller kan? Laat mij jou helpen met het bouwen van je eigen geluk! Contact me! 

Volwassenheid is geen leeftijd, maar een stadium van zelfkennis!

John Fowles
Engels romanschrijver 1926-2005

Leave a Reply

nl_NLNederlands