Een nieuwe dag.

Het is al eventjes geleden dat ik weer een verhaaltje heb gedeeld. Als jij tot nu toe op de hoogte bent gebleven van de geschreven teksten, dan wil ik je in ieder geval bedanken. Je bent er nog, en dat doet me goed! 

Om eerlijk te zijn is het best een grote stap om mijn mening, mijn visie en mijn dromen met de wereld te delen. Het liefst zou ik van de daken schreeuwen dat het anders moet. Dat we de wereld alleen mooier kunnen maken, als we allemaal samen werken. Maar toch doe ik het niet, sterker nog. De meeste verhaaltjes die ik schrijf, blijven een versie op klad. Is dat angst? Of geloof ik niet in mijn eigen woorden? Wat zorgt ervoor dat ik dag na dag pagina’s vul met mijn gedachte? Wat zorgt ervoor dat ik keer op keer besluit deze gedachte voor mijzelf te houden. Ik heb besloten om eerlijk te zijn met jullie. Het is deels uit angst, het liefst zou ik mijn mening met iedereen delen. Echter weet ik ook dat niet iedereen mijn mening of kijk op de wereld zal delen, of waarderen. De stap om de diepgang op te zoeken wordt steeds groter. Maargoed, ik ben er nog! Stapje voor stapje komt het doel dichterbij.

Van tevoren wist ik al dat het pad wat ik wilde bewandelen geen makkelijk pad zou worden. Mijn droom is om mensen te helpen die kampen met dezelfde problemen als waar ik ooit mee heb gekampt. Problemen die veelal op te lossen zijn door er simpelweg mee aan de slag te gaan. Problemen die soms niet eens de moeite waard zijn om jezelf over te stressen. Om eerst eens even te kijken wat ik hier mee bedoel stel ik voor dat we een tweedeling maken. En die is als volgt:

  1. Problemen waar je controle op kunt uitoefenen.
  2. Problemen waar je geen controle op kunt uitoefenen.

Een klein voorbeeld uit mijn eigen jeugd. Ik was altijd al een kleine dikzak. Het liefst zat ik op de bank met een zak chips en een fles Fanta. Beweging van en naar de koelkast was meer dan genoeg, en mijn omvang, die bleef groeien. Hoe groter ik werd, hoe vervelender de blikken en opmerkingen van mensen om mij heen. Een zeer pijnlijke situatie, mijn zelfbeeld werd met de dag slechter. En om mezelf goed te voelen begon ik steeds meer te eten. Een vicieuze cirkel. Ik had een probleem. Meerdere problemen, maar mijn aandacht ging uit naar de verkeerde………

  1. Het probleem waar ik controle op kon uitoefenen. (Het eten, de waarde die ik aan de woorden van andere hing, mijn zelfvertrouwen)
  2. Het probleem waar ik geen controle op kon uitoefenen (De blikken/meningen van andere)

Proberen iets te veranderen, wat je niet kan veranderen is een verspilling van je moeite, energie en ook vooral de tijd die ermee gepaard gaat. Je kan de mensen om je heen niet veranderen. Alleen hoe je er zelf mee om gaat. Een les, die ik helaas veel te laat heb geleerd. Een les die ik met alle liefde en plezier met jullie deel! Als jij ergens mee zit, of het nu overgewicht is, of totaal iets anders. Bekijk de situatie van bovenaf, kijk wat je kan veranderen. En begin!

Leef in het nu,
Niet altijd in gedachte. 
Ik wist wat ik wilde.
Toch was ik altijd aan het wachten.
Wachten op mijn lot,
Alsof ik iets kon winnen.
Ik werd wakker, en begon met beginnen.
– Andy van Berkum

Je leven is te veranderen. Je kunt gezonder eten, elke dag bewegen. Op den duur zal je lichaam blijven verbeteren. En niet alleen je lichaam wordt beter. Ook je gedachte groeien mee! Als je weet dat je doet wat goed is voor je, dan krijg je vanzelf vertrouwen in jezelf.

Verander de manier hoe je kijkt naar het leven, verander hoe jij met het leven om gaat. Dan zal de wereld om je heen ook veranderen.

De ene verandering legt altijd de grondslag voor de verandering die erop volgt.

Machiavelli
Florentijns staatsfilosoof 1469-1527

Leave a Reply

nl_NLNederlands