Uit gewoonte vroeg naar bed, toch kan ik de rust niet vinden. Geen gepieker of gedraai, enkel een stemmetje in mijn hoofd die zegt dat het tijd is.

TIJD OM TE SLAPEN?

Nee, helaas… dat zit er niet in! Op de een of andere manier was gisternacht anders dan alle andere. Normaal ga ik liggen, doe ik even een korte meditatie en schiet ik wakker in de ochtend, als er om en nabij 7/8 uurtjes voorbij zijn. Gister was er blijkbaar een ander plan. Geen slaap, geen moeheid. En dat terwijl ik al sinds 5.00 in de ochtend op was. OEFF, wat is dit? Beste mensen, ik had geen keuze. Het was tijd voor de volgende stap. En ik kon niet slapen tot ik hem gezet had. Het is een hele andere manier van slapeloze nachten. Een prettige manier! Niet de manier die hieronder wordt omschreven. Dat is hoe het vroeger was!!! Klinkt het herkenbaar?

Slapeloze vragen in late nachtelijke uren; handelde ik goed? En waarom handelde ik zoals ik deed? Om weer dezelfde stappen te zetten, dezelfde woorden te spreken zonder het antwoord te vinden.

Dag Hammarskjöld
Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal 1905-1961

Mijn leven, onherkenbaar veranderd. Mijn pad, enerzijds hetzelfde, anderzijds een totaal andere richting. Het voelt alsof ik eindelijk de goede richting op ga. Eindelijk na al die jaren, terwijl ik eigenlijk altijd de goede richting in ben gegaan. Want wie zou ik zijn, zonder het verleden om mij te vormen? Wie zou ik zijn, zonder de gemaakte fouten om van te leren? Voor het eerst weet ik dat ik fouten ga maken, en dat fouten maken ok is! Ik zal ervan leren, erdoor groeien en het in de toekomst beter doen. Ik weet dat ik ga vallen, maar ook dat ik kan opstaan! Ik weet dat ik zal verdwalen, om na verloop van tijd de weg weer terug te vinden. 

It’s a proces, and i fucking love it!

Mijn morele compass wijst richting het noorden. De afleiding die ik eens uit mijn leven heb moeten verbannen om te worden wie ik nu ben wordt wederom verwelkomd. Niet meer gecontroleerd door mijn verlangen, maar mijn verlangen gecontroleerd door mij. Niet meer negatief beïnvloed door mijn gedachte, maar de baas in eigen hoofd. Niet meer op mijn knieën voor het leven, maar levend met gerechte rug. Een nieuw begin. Een nieuw leven. De enige juiste keuze, is kiezen voor jezelf, zodat jij in staat bent om je steentje bij te dragen. Althans, dat is mijn mening. Take it, or leave it!

Het voelt gek, wetende dat ik in staat ben om te kiezen voor mijzelf, wanneer dat nodig is! Wetende dat alles tijdelijk is. Het goede gevoel van de afleiding, of de ellende die ik er vroeger mee wilde verbloemen. Balans is de sleutel voor een gelukkig leven. Soms moet je gewoon leren om nee te zeggen tegen jezelf. Soms moet je jezelf simpelweg even blokkeren, als je gedachte een loopje met je willen nemen. Soms, niet altijd, is verandering de enige manier om echt gelukkig te worden. Al weet ik uit eigen ervaring, dat juist die verandering verrekte lastig is! Die eerste stap, man man man, wat een ellende! Naar eigen zeggen, heb ik hem wel 100x gezet. Om 1x door te pakken, om 1x vol te houden. 1x is genoeg, om er de rest van je leven profijt van te hebben… Balans is alles. De controle zorgt voor balans en jij, jij pakt die controle!

Het is gemakkelijker de eerste begeerte te onderdrukken, dan alle volgende te bevredigen.

Benjamin Franklin
Amerikaans staatsman en fysicus 1706-1790

Mijn ogen zijn gericht op de toekomst, mijn stappen worden gezet in het heden. En ook al is elke gezette stap voorbijgaande tijd, en behoren ze direct tot het verleden. Leer, groei en ontwikkel ik door alles wat ik doe, zodat ik kan doen, wat ik wil doen. Het is gek, maar ik durf voor het eerst in mijn leven met 100% zekerheid te zeggen, dat ik precies ben, waar ik moet zijn! Dat ik de dingen doe, die ik moet doen. En dat ik een steentje bij draag aan een mooiere wereld. Mijn handen zijn klam, mijn knietjes die knikken, de adrenaline giert door mijn lichaam. Het is tijd, the point of no return.

DE PODCAST STAAT ONLINE!!

Hoe ga je verder? Je gaat verder wanneer je hart eindelijk begrijpt dat er geen weg terug is.

J.R.R. Tolkien
Engelse schrijver, filoloog, dichter, theoloog en hoogleraar 1892-1973

Leave a Reply

nl_NLNederlands