Een hele goedemiddag deze keer. Wat fijn dat je er weer bent! Mijn teksten zijn niks waard, zonder dat ze gelezen worden. Dus bij deze, wederom BEDANKT!

Altijd in beweging
Mijn leven veranderd met de dag. Maar wat er ook gebeurt, wat er ook veranderd. De ochtendroutine die ik door de maanden heen heb opgebouwd blijft staan. Een goed gevoel, wetende dat de fundering goed is. Teksten schrijven, gevolgd door een goed ontbijt. Even wat lezen en een flinke dosis lichaamsbeweging. Het pad dat ik bewandel voelt als de Caminito del Rey – ‘s werelds gevaarlijkste wandelpad. Enkel moet ik niet oppassen voor doorgeroeste balken, oude en geknapte staalkabels of afgebrokkelde stukken pad. Nee, ik moet oppassen dat ik niet dezelfde fouten maak als voorheen. Zoals een wandelaar op de Caminito verantwoordelijk is voor zijn eigen voetstap, ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen vooruitgang. Kiezen voor de makkelijke weg. Even niet opletten en oude gewoontes sluipen weer in mijn dagelijkse routine. Het domino-effect werkt beide kanten op. Helaas, maar waar! Een engel, en een duiveltje. Beide op mijn schouders. Wat ze ook zeggen… IK bepaal!

Wat is er veranderd?
High van het leven, hoog in energie. Gek dat er zo een gigantisch verschil zit tussen nu, en voorheen. Nu leef ik met het licht van de dag, voorheen met het duister van de nacht. Een wereld van verschil, maar toch dezelfde wereld. Met elke blik in de spiegel, zie ik dezelfde Andy. Toch kijk ik ernaar met andere ogen. Voorheen voelde ik afkeer bij het zien van mijn dikke hoofd. Nu is de afkeer verdwenen en voel ik mezelf trots. Trots op mijn veranderende lichaam. Trots op mijn veranderende levensstijl. Waar ik mijzelf vroeger keer op keer de grond in boorde met negatieve gedachte, ben ik nu positief. Waar ik voorheen mijn geschiedenis in de weg liet staan, zorgt het verleden nu voor een bepaalde discipline. Het zijn mijn daden en gedachte die me op de been houden. Mijn geschiedenis, die heb ik geaccepteerd. De lessen zijn geleerd en ik ben dankbaar. Dankbaar voor de pestkoppen, en voor de mensen die niet in mij geloofde. Dankbaar voor fouten die ik heb gemaakt, en de keren dat ik heb opgegeven. Alles wat mij voorheen slecht over mij zelf liet denken, geeft me nu kracht! 

In een notendop
Een tunnel zonder licht, even leek alles verloren. Vier keer gestart, gedoemd om te falen. Ik was op! Depressief en verslaafd, elke dag werd gestreden. Slechte gevoelens stopte ik weg, en denken over de toekomst: dat werd vermeden! Altijd op de vlucht, een bekend verhaal. Ik voelde me een slachtoffer, dat deelde ik zowel verbaal, als non-verbaal. De energie die ik uitstraalde kreeg ik terug. Wat ik ook deed, wat ik ook probeerde. Als het tegenzat, moeilijk werd of fout ging, was er altijd maar 1 oplossing. Bij stress, blowen. Bij verdriet, blowen. Bij verveling BLOWEN. Toch had ik grootse dromen, en voelde ik me eenzaam. Ik trok aan de bel. Liever dood dan zo verder. Ik vroeg om hulp, en die kreeg ik. Mijn leven draaide om. Mijn daden gericht op herstel. Beetje bij beetje begon het licht in de tunnel te schijnen. Stap voor stap nam ik afscheid van de oude Andy. En de tunnel, die komt aan zijn eind. 

De nieuwe Andy
Mijn leven, mijn verantwoordelijkheid. Als iets mij niet lukt, dan doe ik iets fout! Gaat het niet goed, doe ik beter mijn best. Een hele verbetering. En als het tegenzit, dan bijt ik op mijn tanden. Als ik val, sta ik op. Een mooie prestatie. Dat voelt als succes! Opgeven, dat staat niet meer in mijn vocabulaire.

Zonder voortdurende groei en vooruitgang hebben woorden als verbetering, prestaties en succes geen enkele betekenis.

Benjamin Franklin
Amerikaans staatsman en fysicus 1706-1790

Leave a Reply

nl_NLNederlands