Beginnen bij je eigen fouten. Het is confronterend, irritant en vooral ook erg moeilijk.

Vandaar dat ik er vandaag voor kies om dit nog even uit te stellen. Niet meteen beginnen met ellende, maar starten met vrolijkheid. De dag beginnen met een lach, zo werkt het toch? Met dat in mijn achterhoofd begin ik te tikken. Een beetje begin moet pakkend, interessant en vooral ook erg leuk geschreven zijn. De eerste paar zinnen bepalen of jij doorleest, of weg klikt. Met klamme handjes en een flinke portie angstzweet tussen mijn billen tik ik dan ook gestaag door, allemaal in de hoop dat hetgeen ik hier uitschrijf goed bij jou binnenkomt. 

Ik wil je aandacht niet voor even, maar voor het hele leven! Een leven vol positiviteit. Een woord wat meer is dan alleen een paar letters achter elkaar geplakt. Het is een gevoel, een tactiek of simpel gezegd een manier van leven. Het is dan ook niet zonder reden dat positiviteit vandaag het onderwerp is. Ik bekijk het leven door de roze bril, omdat ik heb ervaren wat het effect is van de andere brillen. De volgende woorden beschrijven de achterliggende reden van mijn boodschap perfect!

Als negativiteit positiviteit overheerst dan houdt men een winterslaap.

Madeleine van Zweden
Zweeds prinses 1982-

Nu heb ik nog nooit een prinses ontmoet en ben ik niet op de hoogte van de correcte etiquette, maar deze prinses zou van mijn zeker een kushandje krijgen…

En door!

Slapen… Eerlijk, daar kan ik van genieten. Opstaan terwijl het steenkoud is, iets minder! Terwijl de kamer nog donker is en de vogeltjes nog niet zijn begonnen aan hun dagelijkse serenade, krab ik mijzelf eens achter de oren. Wat doe ik in hemelsnaam zo vroeg op? Ik ben altijd al een vroege vogel, maar ik moet toegeven dat mijn tijdschema meebeweegt met de seizoenen. In tijden dat de ijspegels spontaan uit neuzen groeien en mensen voor dag en dauw op moeten om hun ramen te krabben, open ik het liefst mijn ogen een half uurtje voordat de zon besluit de dag te beginnen. Het gekke is, dat ik vroeger juist meer een persoon was die het donker kon waarderen. Een nachtmens, starend naar de televisie vluchtend voor het licht. Verandering is mogelijk. Daar ben ik heilig van overtuigd. HOE DAN? 

Nou, de dag beginnen met een vast ritueel kan daar enorm aan bijdragen. Schrijven terwijl het donker van de nacht beetje bij beetje veranderd in het licht van een nieuwe dag doet mij persoonlijk erg goed! Een nieuwe dag, een nieuw begin. De lege pagina, genoemd het leven staat voor je klaar om in te vullen hoe jij dat graag zou zien. Ik kan er persoonlijk enorm genieten van een goed begin, ze zeggen tenslotte niet voor niks dat een goed begin van de dag het halve werk is…

Vandaag was het even een andere routine, toch is de dag daarentegen beter begonnen dan ooit tevoren. Geen twijfel over de toekomst, of stress over mijn verleden. Ook dat is een van de dingen die is veranderd, sinds ik heb besloten om aan mijzelf te werken. Die tijd is afgerond. Het is tijd voor een nieuw tijdperk. Ik ben wakker! Tijd om het verhaal vorm te geven.

Ontwikkeling is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur.

William Butler Yeats
Iers dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1923) 1865-1939

Mijn vuurtje is ontstoken, om nooit meer in te dimmen. Mijn visie is groots, en mijn plannen nog grootser. Dat kan ik niet alleen, en hoe kan het dan ook anders dan dat er iets iets op mijn pad komt wat mij een stapje verder kan helpen. In mijn ogen bestaat toeval niet, en met dat idee reageerde ik onder een berichtje op Linkedin.

Linda Straathof, als je dit leest. JIJ BENT EEN HELD! Want jij opende een deur, die tot op heden gesloten was. Een nieuwe stap, een voorwaartse beweging. Wie, wat, waar?

Vandaag begon ik de dag met een netwerkontbijt. Een perfecte start voor bij mijn nieuwe heden. Een tijd waarin ik de kansen pak, die ik wil pakken. Doe wat ik wil doen en vooral mijn steentje bijdraag aan een mooiere wereld. Ik begin bij mijzelf, zodat ik er voor een ander kan zijn. Ik kies voor mijzelf, omdat ik weet dat dat de enige manier is om tot mijn recht te komen. De start begint dus toch bij jezelf. De cirkel is rond, en ik ben weer terug bij het begin. Namelijk:

Beginnen bij je eigen fouten. Ook ik ben begonnen met mijn eigen fouten in te zien. Er waren een hoop lessen te leren. Hoe confronterend, irritant of moeilijk het ook was. Dankzij dat rugzakje, leerde ik mijzelf kennen en was ik in staat om te beginnen met beginnen. Nu doe ik wat ik doe, leef ik hoe ik wil en werk ik aan de toekomst die ik voor ogen heb. Want ja, een goed begin is slechts het halve werk. De rest moet ik zelf invullen.

Het is dan niet gek, dat ik ervoor kies om mijn tijd goed te besteden. Mijn energie niet verspillen maar verhogen middels mooie gesprekken met inspirerende mensen. Ik kan enorm genieten van het luisteren naar motiverende verhalen en wil jullie dan ook deze tip meegeven. Een tip die ik aan iedereen geef als ik de kans krijg. Namelijk:

Verlos jezelf van negativiteit, en stop met slapen.

Wakker worden en aan de bak gaan was het beste wat mij ooit is overkomen. Alhoewel de winterslaap verleidelijk klinkt, past het niet bij mijn doelstelling, plannen of visie! En na vandaag, is mijn batterij opgeladen. Na vandaag weet ik dat er naast mij nog veel meer mensen werken aan het gezamenlijke doel. Een mooiere wereld, waarin mensen elkaar helpen en voor elkaar klaar staan. PRACHTIG! Bedankt aan alle!

Het enige dat de mensheid zal verlossen is samenwerking.

Bertrand Russell
Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) 1872-

Leave a Reply

nl_NLNederlands