Hey, wat fijn dat je er weer bent! Misschien ben je een terugkerend lezer, misschien zelfs een nieuwe. Hoe dan ook, ik wil je bedanken voor de tijd die je vrijmaakt om even een kijkje te nemen op mijn site. En ik hoop dat het je brengt wat je zoekt. Vandaag ga ik wederom met de billen bloot, zodat jij weet dat je niet de enige bent met dit gevoel. Ik ga snel van start, en hoop dat je er wat aan hebt! BEDANKT.

Ongelukkig zijn, het is meer dan een gevoel. Het is een gevangenis. Een lijdensweg zonder enig zicht op het einde. Een tunnel, waarbij zelfs het lichtje dat behoort te stralen aan het einde, nog ver buiten het gezichtsveld ligt. Het is de tragedie van het leven. Ooit zei iemand tegen me dat hij gevangen zat in een web, gevangen in een web zonder enige manier om te ontsnappen. Ik luisterde aandachtig en voelde zijn pijn. Sterker nog, ik wist precies wat hij bedoelde. Ook al zijn waren onze situaties niet 100% gelijk, toch zijn het onze gevoelens die overeenkomen. Ik zat ooit zelf gevangen in dit web, met datzelfde gevoel van wanhoop en verdriet. Ik wilde zo graag ontsnappen, toch leek niks daaraan te kunnen bijdragen. Ik wist zeker dat het anders kon, toch durfde ik niet goed om hulp te vragen. De volgende quote beschrijft deze situatie perfect.

Veel mensen zijn er liever zeker van dat ze ongelukkig zijn, dan risico lopen om gelukkig te worden.

Robert Anthony
Amerikaans psycholoog en self-help schrijver

Een kijkje in mijn verleden.

Na een lange dag werken, een lange dag druk zijn belande ik weer in de dagelijkse sleur. Ik deed wat ik altijd deed, en hoopte stiekem op een andere uitkomst. Het werk van de dag zorgde ervoor dat ik geen tijd had om na te denken. Zodra ik klaar was met werken zocht ik contact met mijn netwerk. De ene keer plofte ik ergens op de bank en begon we de avond te vullen met Netflix, de andere keer gingen we er op uit om gezelschap te zoeken op het terras of in de kroeg. En weer een andere keer belande ik achter de PlayStation en spendeerde ik mijn kostbare tijd aan het doodschieten van mensen die op dat moment dezelfde afleiding gebruikte om de avond door te komen. De avonden gevuld met vrienden, familie of simpelweg alles wat leuk was, zorgde voor een welkome afleiding. Die tijd die vloog voorbij. Maar wanneer de avond viel, viel ook het doek. De show kwam aan het eind. 

Een uur zitten bij een aardig meisje vliegt voorbij als een minuut, maar een minuut op een brandende kachel lijkt wel een uur. Dat is relativiteit.

Albert Einstein
Duits – Amerikaans natuurkundige 1879-1955

De bovenstaande quote beschrijft precies wat er gebeurde zodra het doek was gevallen. Het goede gevoel van de leuke tijd die ik had beleefd verdween langzaam maar zeker en BOEM. Ik was weer terug bij af. De tijd die ik met mijzelf doorbracht was dan ook veelal zoeken naar afleiding. Gamen, blowen en netflixen. Alles om maar niet te hoeven voelen. Alles zodat ik niet werd herinnerd aan de leegte die ik voelde. Het gevoel van doelloosheid, het gevoel van verveling. Want zodra ik niks om handen had, zodra ik daadwerkelijk op mijzelf was aangewezen leek de tijd stil te staan. Dat moest anders, dat kan anders! Maar hoe?

Je kunt niet tegelijk producent en consument zijn.

Heere Heeresma
Nederlands schrijver en dichter 1932-2011

Wederom een quote, andermans woorden om uit te leggen hoe ik het zie. Niet omdat ik de woorden niet kan vinden, maar om te laten zien dat ik niet de enige ben. Er is een uitweg! Er is een manier. Een manier om te stoppen met het consumeren van geluk, en te beginnen met het produceren ervan. Stap 1 is echter toegeven. Toegeven dat er iets niet goed is. Toegeven dat er iets moet veranderen. Het is de moeilijkste stap. Het is letterlijk toegeven dat de wereld zoals je hem kent, het leven wat je bent gewend niet blijkt te zijn wat het moet zijn. Ik weet dat je hiertoe in staat bent. Het is hard werken! Maar het is mogelijk. Het is mij gelukt, en als ik het kan, dan kan iedereen het! 

Je moet het zelf doen, maar niet alleen! In mijn ogen zou niemand het alleen hoeven doen, en dat is ook precies de reden van deze website. Mijn eigen ervaringen delen, mijn ervaring inzetten om andere te helpen. Ik ben er voor je! Ik wil je helpen, vraag me hoe….

Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg.

Boeddha
Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. – ca. 370 vC

Leave a Reply

nl_NLNederlands