Een nieuwe dag, dezelfde routine. Een paar glazen water, een bak koffie en de pen ferm in mijn hand gedrukt. Mijn gevoel op tafel. Woorden geschreven op het lege blad dat voor mij ligt. Zoals ik al in eerdere teksten beschreef was schrijven mijn redding. En zoals je kunt verwachten is dat iets wat ik nooit meer loslaat! De kennis die ik heb verworven middels het geschreven woord bleek goud waard. Goud wat mij in staat stelde om de stappen te maken die nodig waren. En onder het motto ‘never change a winning team’ houd ik voet bij stuk en claim ik de ochtend uurtjes voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik blijf groeien, ontwikkelen, en gas geven.

Toch gaat er iets veranderen aan mijn routine, maar wat?

Tot op de dag van vandaag probeerde ik elke dag een leuk verhaaltje te schrijven. Het doel was simpel, mijn kennis delen met jullie, de lezers. Ofjah, dat probeerde ik. Elke dag bleek te hoog gegrepen. Zo nu en dan miste ik een dag, en voor mijn gevoel miste ik van tijd tot tijd het doel. Mijn leven werd steeds drukker en de onregelmatigheid begon toe te nemen.

De ene dag had ik er tijd voor en plaatste ik vol trots een blog, terwijl ik de andere dag mijzelf kwalijk nam dat ik niets had gedeeld. Het feit dat ik mijzelf slecht voelde als ik geen post had gedeeld werd een alarmsignaal. Het werd een ‘moet’ in plaats van ‘willen’ en het feit dat ik niet aan deze verwachting kon voldoen begon een impact te hebben op mijn gemoedstoestand. En dat, dat is precies het gevoel wat ik wil vermijden.

Mijn agenda is de afgelopen tijd ontploft en om een beetje rust in mijn hoofd te creëren moet ik prioriteiten stellen. Elke ochtend tijd voor mijzelf middels een meditatie na het wakker worden en daarna direct beginnen met zelf reflecterend schrijven. Als dat voorbij is ga ik door met de dingen die bij mij een lach op mijn gezicht toveren. Mijn ogen gericht op het noorden, en mijn handelingen gericht op dat moment! That’s life!

De gemoedstoestand die een man in staat stelt dit soort werk te doen, is verwant aan die van de gelovige of de minnaar; de dagelijkse inspanning komt niet voort uit een opzettelijke intentie of programma, maar recht uit het hart.

Albert Einstein
Duits – Amerikaans natuurkundige 1879-1955

Doen wat goed voelt, recht uit het hard. Gewoon lekker jezelf zijn. Dat is mijn doel, mijn missie en hetgeen ik mee wil geven aan iedereen die op mijn pad komt. Mijn hele leven sta ik al bekend als Andy de praatjesmaker. Het wordt hoog tijd om daad bij het woord te voegen! Binnenkort open ik mijn business. Andydepraatjesmaker.nl is een feit! WHOOP WHOOP.

Wat is het plan?

Ik schrijf blogs, heb een podcast en ik maak praatjes. Het doel is hetzelfde, de aanpak geëvalueerd. Ik beweeg mee met de stroming, en kijk uit naar het moment dat ik weer een volgende stap maak. Beginnen met impact maken, daad bij het woord voegen en vol trots beginnen met het voeren van praatjes! Het is gek om te zien, dat ik echt zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. Ik zet stappen, die ik vroeger nooit had durven dromen! Doe wat je moet doen, met heel je hart. Als het niet goed voelt, is het tijd om achter je oren te krabben en te zoeken naar de uitweg!

Aanvaard de dingen waaraan het lot je heeft gebonden. Heb alle mensen lief wie het lot jou samenbrengt, maar dan ook met heel je hart.

Marcus Aurelius
Romeins keizer 121-180

Aanvaarden wat er gebeurd, is simpelweg weten dat je het niet kan veranderen. Focus je op dingen waar je invloed op hebt, en heb vrede met de dingen die je niet kan veranderen. Het moment dat jij je richt op de goede dingen gaat er een hoop gebeuren, dat is een feit!

Bij mij ontploft mijn leven, dus zal ik een hoop te vertellen hebben komende maandag. Ik kijk er nu al naar uit om alles even samen te pakken!

Tot maandag!

Leave a Reply

en_USEnglish