Vandaag werd ik wakker met een naar gevoel. Ik voelde me verloren, en dat gevoel, dat was even slikken. Het was een nieuwe dag, met een nieuwe tegenslag! Zo zie je maar weer, soms zit het mee, soms zit het tegen. Gisteravond, en vooral vanochtend zat het tegen. In mijn hoofd had ik een idee, ik wilde een podcast starten. Vol goede moed heb ik mijzelf gestort op de aanschaf van alle benodigde apparatuur. Zo blij als een klein kind was ik dan ook toen ik gister alles uit de doos haalde. Niet wetende dat mijn blijdschap dezelfde avond nog zou omslaan naar frustratie. Hoezo dan?

Bare with me, ik leg het je uit!

De combinatie van een droom, of een doel gecombineerd met het maken van stappen levert een bepaalde verwachting op. Bij mij was het simpel, ik wilde een podcast, dus bestelde ik spullen. Helaas blijkt dit soort apparatuur enkel een alleen te werken op een Macbook pro, en ja, die heb ik niet! Ik heb een simpele air, en tot nu toe was die super. Maar vandaag bleek precies deze Macbook, die me tot nu toe alleen maar plezier heeft opgeleverd, een blok aan mijn been! Mijn verwachting kon niet waargemaakt worden. En even, heel even viel ik in een gat. En nu? Ga je opgeven? NEE. Never nooit niet!

Mijn verbeelding had me gebracht naar een punt in de toekomst. Ik zag mijzelf al zitten aan mijn bartafel. Met alle benodigdheden, compleet omgebouwd tot podcast studio. Ik was enkel en alleen even vergeten dat ik niet bij het einde kan beginnen. Terug naar de tekentafel. Blijven bewegen, Blijven schrijven en vooral. Kleine stapjes maken!

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.

Albert Einstein
Duits – Amerikaans natuurkundige 1879-1955

Waarom deel ik dit?

Punt 1, omdat tegenslagen deel van het leven zijn. En ik graag wil laten zien dat mijn leven niet alleen maar uit stappen vooruit bestaat. Punt 2, omdat ik wil delen hoe ik ermee om ga, en vooral om te laten zien dat tegenslagen altijd kut zijn. Pardon my french! 

en nu?

Even terug in de tijd, waar ging het fout? Waar ben ik verkeerd gegaan, en hoe los ik het op? 

Het ging fout, bij de bestelde apparatuur. Ik ging ervanuit dat alles zou werken op de laptop zonder daar eerst even grondig onderzoek naar te doen. Mijn enthousiasme keerde zich tegen mij, en ik bestelde hetgeen ik dacht nodig te hebben. Helaas blijkt het niet te werken, dus stuur ik het net zo snel weer terug als dat ik het heb ontvangen. Maar daarmee heb ik het nog niet opgelost. Ik wil een podcast maken. Punt! De volgende stap is gemaakt. Ik ging op onderzoek uit. Wat is er wel mogelijk met een Macbook air? En kan ik misschien mijn telefoon gebruiken als opnamemateriaal. Lang leven google, en lang leven de mensen in mijn netwerk. DURF TE VRAGEN, en nog belangrijker… GEEF NIET OP! Ik heb mijn les geleerd. Kleine stapjes! Een groot einddoel is mooi, maar vergeet nooit dat je niet bij het einde kan beginnen. 

Zonder voortdurende groei en vooruitgang hebben woorden als verbetering, prestaties en succes geen enkele betekenis.

Benjamin Franklin
Amerikaans staatsman en fysicus 1706-1790

Leave a Reply

en_USEnglish