Mijzelf zijn. Gewoon helemaal 100% mijzelf zijn. Niet aanpassen aan de mensen om me heen. Niet doen wat andere mensen van mij verwachten. Nee, doen wat goed voelt, omdat het goed voelt. Doen wat ik wil, omdat ik dat wil. Dat is niet egoïstisch, maar logisch…TOCH?

Want hoe kan ik er voor een ander zijn, als ik er niet eens voor mijzelf ben?

Met deze reden ben ik anderhalf jaar geleden begonnen met eigen proces, mijn eigen transformatie. Ik begon te sporten om jaren van luiheid uit mijn systeem te werken. Ik begon gezond te eten om mijn rampzalige lijf te redden van de ondergang. Boeken heb ik verslonden om mijn opgebouwde achterstand weg te werken en de onrust in mijn hoofd werd gecounterd met meditatie, wandelingen in de natuur en het verwoorden van mijn gedachtes met de pen. Gevoelens die ik jaren had onderdrukt kwamen stuk voor stuk naar boven. Negatieve gedachtes werden herleid naar de bron en vanaf dat moment zag ik in dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn gedrag. Ik maakte van mijn lichaam de tempel zoals die in vele religies wordt voorgeschreven. Ik nam afscheid van afleiding, en richten mijn focus op mijn toekomst. De bal lag in mijn handen.

Ik maakte mijzelf verantwoordelijk voor het realiseren van mijn dromen!

Het resultaat van de maanden die daarop volgde zijn mijn blog, de podcast en de vrijheid om mijn leven in te delen zoals ik wil. Na lang twijfelen of dat ik het zou doen, en hoe het zou moeten heb ik de knoop door gehakt en koos ik ervoor om mijn website online te gooien en mijn verhaal met de wereld te delen.

De onzekere jongen die ik ooit was, is niet meer. Ik geloof in mijzelf, en mijn verhaal. En middels mijn woorden hoop ik jullie te bereiken. Mijn doel is jullie inspireren, motiveren en vooral ook raken. Recht in het hart. Precies waar ik moet zijn. Want ik wil dat jullie weten, dat ik er voor jullie ben!

Er rust een taboe op praten over onze gevoelens, alsof ze er niet mogen zijn. Alsof praten over gevoelens iets slechts is, en wij beter af zijn als wij ze negeren. Als we ver weg blijven van wat we diep van binnen voelen. Niet laten zien, wat wij daadwerkelijk aanwezig is. Leven met een masker. Dat wil ik doorbreken, want de enige manier om innerlijke vrede te vinden is je gevoelens omarmen. Je pijnlijke herinneringen een plekje geven en vooral verantwoordelijkheid pakken voor je eigen geluk. 

Wat voor dromen heb jij?
Wat voor gedrag houd je tegen?
Wat moet jij ervoor doen om dat te bereiken?
Wie kan je daarbij helpen?

Mijn droom is een mooiere wereld. Een wereld waarin haat vervangen wordt door liefde. Woede plaats maakt voor begrip, en zelfkennis het begin is van een gelukkig leven. Een gelukkig leven wat voor mij persoonlijk betekend dat ik mijzelf opnieuw moest herontdekken om te weten dat dit het leven is dat voor mij is uitgestippeld. Mijn droom is zijn wie ik ben, doen wat bij me past en genieten van elk moment.

Toch werd ik tegengehouden. Niet door mensen om me heen, maar door mijzelf. Tegengehouden tot dit moment. Ik hak opnieuw de knoop door. De spanning is logisch, het is de nieuwigheid. Het is wennen, om jezelf te zijn. Het is eng om iets voor het eerst te doen. Na talloze boeken, ontelbare uren schrijven en een continue strijd met mijzelf is het de hoogste tijd. Eindelijk zijn mijn ballen ingedaald en heb ik het vertrouwen ontwikkeld dat ik nodig had voor het maken van de volgende stap. 

Wat wij het begin noemen is vaak het einde en iets eindigen is iets beginnen. Het einde is waar we mee starten.

T. S. Eliot
Amerikaans-Brits schrijver, literatuurcriticus en Nobelprijswinnaar literatuur (1948) 1888-

Ik zet een punt achter mijn oude verhaal, en begin met het nieuwe. Een nieuw begin, vrij van uitstelgedrag. Geen twijfel maar doorpakken. De blog op een lager pitje, de podcast precies zoals het hoort te zijn en mijn website ge-update. Eindelijk ben ik klaar om aan de slag te gaan. Eindelijk laat ik de onzekere Andy los, en omarm ik de echte ik.

www.andydepraatjesmaker.nl is meer dan een imago!

Het is mijn persoonlijkheid. Ik ben een praatjesmaker en dat ben ik altijd al geweest. Ik geniet simpelweg van een goed gesprek. Het idee achter mijn business is helder, simpel en vooral ook authentiek. Ik doe dit vanuit oprechte interesse en wil er voor mensen zijn door echt naar ze te luisteren. Iets wat ik heb gemist, is hetgeen ik wil aanbieden. Begrip. 

Nadat ik werd veroordeeld tot probleemkind. Nagewezen, omdat ik anders was en vooral ook gefrustreerd, omdat ik niet werd begrepen. Raakte ik mijzelf kwijt. Mijn gedrag werd veroordeeld in plaats van onderzocht, mijn woorden werden gehoord, maar niet begrepen. Mijn problemen werden aangepakt in plaats van aangehoord. Dat werkt niet!

Geleerd van de fouten van andere, weet ik dat het anders moet! Vandaar dat ik het anders aanpak. Ik zal je gedrag niet veroordelen, maar luisteren naar het verhaal wat er achter schuilt. Ik zal meezoeken naar de achterliggende oorzaak en je zeilen proberen bij te stellen zodat jij op zoek kunt naar de antwoorden. Ik ga niet proberen om je problemen voor je op te lossen, maar beloof mijn best te doen om de wind in je zeilen te zijn… Ik weet als geen ander hoe het is om gelabeld te zijn, veroordeeld te worden of jezelf onbegrepen te voelen.

Het is tijd om aan de slag te gaan. Ik wil gesprekken aangaan met jou, en met begrip en vertrouwen wil ik je helpen om te worden wie je zou kunnen worden. Een luisterend oor is precies hetgeen ik aanbied.

Niks meer, niks minder!

Ik neem geen blad voor mijn mond en zal je zeggen als ik het niet met je eens ben. Ik ben eerlijk en oprecht, maar ben ook in staat om te prikken als dat nodig is. De pijn die in je rugzak zit moet worden onderzocht, want dat is precies waar jij je kracht zult vinden! 

Alleen de afdaling in de hel van zelfkennis bereidt de weg naar goddelijkheid.

Immanuel Kant
Duits filosoof 1724-1804

Ga eens met me in gesprek, maak een praatje…
Ik ben Andy, de praatjesmaker!

Leave a Reply

en_USEnglish