Een hele goedemorgen, en wat fijn dat je er weer bent! Mijn teksten zijn niks waard, zonder dat ze gelezen worden. Dus bij deze, wederom BEDANKT!

Een nieuwe dag…
Het weer begint om te slaan. Na een periode van extreme hitte, gaan we weer terug naar een ‘normaal’ klimaat…. Normaal? Nouja, voor Nederlandse begrippen dan. Warme dagen, benauwde lucht. De hittegolf is een fenomeen, wat elke zomer wel een tijdje de kop op steekt. Toch lijkt het elk jaar langer, en elk jaar extremer. Tenminste, voor mij gevoel. Toch heeft ieder mens daar een andere kijk op. Iedereen bekijkt de wereld vanuit zijn of haar eigen belevenis. Voor de ene persoon is het warme klimaat een wenselijke situatie. Voor de ander is het juist een stoorfactor. Gek is dat. Toch ook heel logisch. De ene persoon kan zijn tijd besteden aan het genieten van het weer. Lekker zorgeloos aan het strand liggen, terwijl de ander druk in de weer is met het werk dat verzet moet worden. Iedereen is anders, zo ook onze levens. Dat maakt het leven mooi en lastig tegelijk! 

De situatie nu
Voor het eerst, in wat voelt, als een hele lange tijd. Heb ik weer energie om mezelf te focussen op het schrijven van teksten. De temperatuur in mijn huisje was dermate aan de hoge kant, wat er voor zorgde dat het haast onmogelijke was om mijn focus te behouden. Alhoewel ik mijn best deed om teksten op papier te toveren, was het vaak van korte duur. De druppels die over mijn lichaam naar beneden stroomde waren dan ook een constante stoorfactor. Mijn schrijfarm liet al snel een natte vlek op het bureau achter, en de kleren die om mijn lijf gedrapeerd waren konden na een half uurtje worden uitgewrongen. Toch voelde het stoppen met schrijven als opgeven. Terwijl ik dit schrijf merk ik dat ik aan het klagen ben, klagen om te klagen. Precies hetgeen dat ik probeer te vermijden. Een pad met ups en downs. Een constant leerproces. Prioriteiten stellen. Doen wat moet gebeuren, doen wat mogelijk is. De biologische klok ging steeds vroeger. De vroege uurtjes werden maximaal benut. De extreme hitte is voorbij. We hebben het overleeft! Ik heb weer wat geleerd! En datgene zal ik de komende dagen dan ook met jullie delen!

Alles op zijn tijd!
Soms is niets doen, juist heel effectief. De laatste maanden heb ik hele dagen besteed aan zelfontwikkeling. De focus altijd op groei. Een zekere allergie voor ontspanning als gevolg. Minuten, uren, dagen die ik besteed aan ‘niets’ doen hadden als gevolg een schuldgevoel. Een gevoel van teleurstelling. Herkenbaar, en heel confronterend. Maar dat zorgt voor een positieve ontwikkeling, een nog grotere honger naar vooruitgang. Met elke stap terug, groei ik. Momenteel deel ik mijn leven met een leuke vrouw. Een vrouw die mij laat zien dat naast werk, ook tijd vrijgemaakt moet worden om te genieten. Leren loslaten. Voor mij persoonlijk een heel apart gevoel. Loslaten heb ik juist al zoveel gedaan in mijn leven. Loslaten zorgde er juist voor dat ik niet bereikte wat ik wilde bereiken. Vooruitgang is niet altijd makkelijk. Dessalniettemin ben ik dankbaar. Dankbaar voor mijn leven, dankbaar voor de situatie waarin ik mij bevind.

Een waardevolle les
Het leven, je zou alle situaties in 2 groepen kunnen opdelen. De een, een situatie die je zelf kunt controleren. De ander, een situatie waarop je geen controle kunt uitoefenen. Classificeer alles wat er gebeurt in een van deze 2 groepen, en handel er vervolgens naar. Het weer, totaal oncontroleerbaar. Hoe je er mee omgaat, controleerbaar. Tijdens de hitte heb ik dan ook gedaan wat mogelijk was. Dagen werden gevuld met sporten, gezond eten, en vooral ook, genieten van het weer! Veel wandelen, veel rusten. Het liefst zou ik de website up and running hebben. Elke dag meerdere waardevolle, interessante, en amuserende teksten schrijven en posten. Maar soms is het leren accepteren. Soms is wat je wilt, niet wat mogelijk is. Soms kun je enkel doen, wat in je controle ligt. Het leven is een marathon. GEEN sprint. Alles wat vandaag niet kan, gebeurt morgen. Ik leer de lessen van moeilijke dagen, maar verlies het doel nooit meer uit het oog!

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.

Sören Kierkegaard
Deens filosoof 1813-1855

Leave a Reply

en_USEnglish