Een hele goedemorgen, en wat fijn dat je er weer bent! Mijn teksten zijn niks waard, zonder dat ze gelezen worden. Dus bij deze, wederom BEDANKT!

Een nieuwe dag…
Mijn ogen gaan open, het bed voelt klammig. Ik ontwaak in een subtropisch klimaat, de tempratuur tikt maar door. Steeds een graden naar boven, steeds een beetje heter. Binnenshuis is het inmiddels doorgeschoten naar een graad of 28. Hoe graag ik ook productief wil zijn, mijn energie wordt getemperd door de warmte! Mijn brein protesteert en mijn focus lijkt slechts een deel te zijn van wat het ooit was. De kleine verrijdbare airco huft en puft, maar echt een verschil maken, dat doet hij niet! De tijd met Laura zit erop, haar weekend is voorbij. Onze tijd samen, voor nu afgesloten. Mijn oude routine komt weer in beeld. Een nieuwe dag, hetzelfde pad. De liefde, de toekomst. Het is ongrijpbaar. Nu de liefde weer een paar dagen uit mijn leven verdwijnt. Kan ik weer volledig focussen op de toekomst. Alles weer in balans. 

De situatie nu
Een website waar nog veel aan moet gebeuren. Teksten die geschreven moeten worden, boeken die gelezen moeten worden. Een volle wasmand, en een rommelig huis. Ik moet aan de bak. Het enige wat ik kan doen, is stapsgewijs beginnen. Stilstaan bij de warmte, klagen over wat ik moet doen gaat niks veranderen. De enige juiste keuze, is simpelweg doen wat er gedaan moet worden. Er is geen weg terug, geen manier om het leven te veranderen. Het enige wat ik in mijn macht heb, is hoe ik met mijn tijd om ga. En hoe ik met mijn tijd omga, wordt medebepaald door de manier hoe ik in het leven sta. Het waarom, van al mijn stappen. De oorzaak van alle gevolgen. Het doel van mijn bestaan.

Het waarom
Ik doe wat ik moet doen, zodat ik in staat ben om andere te helpen. Als ik met mijn verhaal, met mijn woorden, met mijn kijk op de wereld. Mensen kan motiveren, inspireren of amuseren dan is mijn doel bereikt. De wereld kan ik niet veranderen, maar als ik levens mooier kan maken, door mijn verhaal te delen. Dan is dat genoeg reden om te blijven schrijven. Als ik levens kan verbeteren door mensen mentale ondersteuning te bieden. Dan is dat genoeg reden om te blijven ontwikkelen. En als ik mensen kan inspireren met mijn groei of persoonlijke ontwikkeling. Dan is dat genoeg reden om te blijven groeien. Elke dag een kleine stap, elke dag een stap vooruit. Want zelfs de fouten die ik maak, zelfs de stappen terug…. Zijn een stap vooruit als je kijkt naar het grotere plaatje. Van alle fouten, leer ik! En door de stap terug, zie ik waar ik fout ben gegaan. Doordat ik zie waar het fout ging, kan ik wederom een doorstart maken. En mezelf behoeden om weer dezelfde fout te maken. 

Conclusie
Accepteer hetgeen je niet kan veranderen. En verzet je met man en macht tegen hetgeen wat je wel kan veranderen. Enkel jouw daden, jouw acties kunnen je situatie doen omslaan. Elke dag is een nieuwe les. Elke dag een kans op vooruitgang. Train je geduld, en weet dat al het harde werken met de tijd beloond zal worden. 

Volharding is geconcentreerd geduld.

Thomas Carlyle
Schots schrijver en historicus 1795-1881

Door geduld wordt lichter te dragen, hetgeen niet te veranderen is.

Horatius
Romeins dichter 65 v.C. – 8 v.C.

Leave a Reply

nl_NLNederlands