Een hele goedemorgen, en wat fijn dat je er weer bent! Mijn teksten zijn niks waard, zonder dat ze gelezen worden. Dus bij deze, BEDANKT!

Een nieuwe dag…
Het is weekend. En het klimaat is subtropisch. Waar vele mensen er juist op uit gaan vandaag, kies ik wederom voor mijn eigen routine in mijn eigen plekje. De ochtenden zijn al maanden hetzelfde. En de routine voelt goed! Ik sta op, vul een glas met water en zet het aan mijn lippen. Vervolgens vul ik het nog een keer samen met de karaf die het duo zijn effectiviteit geeft. Het duo wordt neergezet op mijn bureau en vervolgens loop ik naar mijn steun en toeverlaat, Pixie. Door dag of dauw, weer of geen weer bezorgt ze me haar lekkere koffie. En met deze koffie is het trio compleet. Een karaf water, zodat mijn glas keer op keer bijgevuld kan worden. De koffie gewoon omdat het kan. Naar mijn idee, een goed begin van de dag. 

De dag start
Het bureau waar ik sinds mijn verhuizing elke dag mijn dag start maak, voelt als een warme omhelzing op een koude wintermorgen. Het is een fijn gevoel, mijn gedachtes verwerken tot een stuk tekst. Een stuk tekst die me weer inzichten verschaft over mijn gedachtes. De dag op een andere manier beginnen voelt dan ook alsof ik vreemdga. Het bezorgt me een raar gevoel, een zekere onrust. 

De vooruitgang
Een website bouwen, ik zou liegen als ik zeg dat het makkelijk is. Soms duurt het enkele minuten voordat ik iets gevonden heb, soms lopen de minuten op en voor ik het weet ben ik een uur verder. YouTube en Google zijn mijn beste vrienden. Geloof het of niet, stukje bij beetje leer ik mezelf hoe het is om een website developer te zijn. Met psychologie noemen ze het een psycholoog van de koude grond, een zekere amateur psycholoog. Ik ben benieuwd hoe ze het in de IT-wereld noemen. Want een amateur, dat ben ik zeker! Maar al doende leert men. En met elke stap vooruit beleef ik een vreugdemomentje. Een zekere euforie. Mijn eigen website, mijn eigen pad. Ik werk aan de weg, en dat geeft voldoening!

De verandering
Werken aan mijn toekomst, het geeft me voldoening. Zoveel voldoening dat de vrijdag avond is gevuld met het schrijven van teksten, het werken aan de website en vooral ook even een momentje van opladen! Complete rust, geen gekke gedachte. Geen gemis aan gezelschap. Het leven is zoals het moet zijn. Ik ben aan het worden wie ik kan zijn. En dat zorgt voor een bepaalde rust! Waar ik voorheen de weekenden inging met een bepaalde losbandigheid. Een zekere hang naar aandacht van andere. Altijd had ik het gevoel dat ik in de weekenden sociaal moest zijn. Altijd was daar het gevoel alsof ik wat miste als ik ervoor koos de avond thuis door te brengen. De doordeweekse dagen, totaal geen probleem. Vroeg naar bed, en vroeg eruit. Maar zodra het weekend was aangebroken kwam er toch een bepaalde onrust. Het gevoel dat de weekenden een tijd zijn om te leven, terwijl leven, precies hetgeen is wat ik elke dag wil doen! Weet je wat het gekke is, die onrust is verdwenen. De tv, staat zelden aan. Heel af en toe kijk in een serie, of zap ik hersendood door de kanalen. Maar vaak is het van korte duur. Het eens zo geliefde Netflix voelt nu als een minnares. Een afleiding waaraan ik eigenlijk niet zou moeten toegeven. Gek is dat, vroeger deed ik niets liever dan hele dagen spenderen aan het zappen tussen de kanalen. En nu voelt het alsof ik vreemdga. Wat een bepaald doel als niet met een mens kan doen. 

Werk zorgt voor zingeving en doel en zonder dat is het leven leeg. 

Stephen Hawking
Brits fysicus en cosmoloog 1942-2018

Leave a Reply

nl_NLNederlands