Mijn eigen website
Een leerproces, stap voor stap. Tekst voor tekst. Met elke dag kom ik een stap dichterbij mijn doel. Een mooiere wereld! Ik weet dondersgoed dat ik enkel een individu ben in een zee van mensen. Een druppel water op een hete plaat. De wereld veranderen, onmogelijk! Ervaringen delen, mogelijk! Dat is het minste wat ik kan doen! Een open boek, een steuntje in de rug. Als ik met mijn ellende, met mijn fuck’ups of overwinningen mensen kan inspireren, motiveren of adviseren. Dan is mijn leven geslaagd!

Waarom doe ik wat ik doe?
Jarenlang leefde ik enkel voor mezelf. De tijd stond stil, net als mijn ontwikkeling. Drank, Drugs, seks, respect en aanzien. Stuk voor stuk een deel van mijn zoektocht naar geluk. Mijn leven, enkel bestaand uit het najagen van genotmomentjes. Mijn gevoel, gekenmerkt door een bepaalde leegte. Mijn leven, op automatische piloot! Wat ik ook deed, het faalde! Keer op keer, opnieuw en opnieuw. Ik had mijzelf aangeleerd om de schuld bij andere te leggen. De slachtofferrol was op mijn lijf geschreven. Toch werd ik wakker! Ik begon bewuster te leven, ontwikkelde een honger naar kennis en zei vaarwel tegen alle slechte invloeden. Een nieuw begin, ALWEER!

Wat maakt het deze keer anders?
Weer gefaald, weer opnieuw beginnen. Opnieuw wonen bij mijn ouders. Voor de 4e keer moest ik met hangende pootjes terug naar het ouderlijk huis! Voor de 4e keer had ik het verneukt met mijn handelingen. Tot hier en niet verder. Mijn ogen gingen open. Ik kon niemand meer de schuld geven, behalve mijzelf! En bij mijzelf, daar begon de zoektocht! Niet naar buiten, maar naar binnen. Niet bij andere, maar bij mezelf. Niet met spulletjes, maar met tijd. Tijd is het enige kostbare wat ik heb. En als ik de tijd goed benut, dan kom ik waar ik moet komen! Zelfkennis is verworven. Lessen zijn geleerd. Uit de as ben ik opgestaan. Een nieuw persoon, met een nieuwe mindset. Mindset is key. Als je het kan dromen, kun je het maken!

Winners never quit, quitters never win!

Vince Lombardi

To be continued!

2 Comments

Leave a Reply

nl_NLNederlands