Vrije keuze
De dagen, vrij om in te delen. Elk handeling, elk uur, elk moment, is iets wat kan bijdragen aan mijn toekomst. Precies met die reden kies ik ervoor om niet te vervallen in oud gedrag. Mijn dagen, mijn handelingen en de gedachte die de handelingen tot stand brengen zijn gericht op vooruitgang. Elke fout is een les, en elke stap achteruit een poging om te zien waar het fout ging. Ik heb de keuze. Ik pak de kans!

Dus dat
De temperatuur is subtropisch, toch kies ik ervoor om te werken aan mezelf. Of ik nu te voet richting de sportschool ga en mezelf een paar uurtjes het zweet in werk. of dat ik er juist voor kies om mezelf totaal af te zonderen van de buitenwereld om te werken aan deze site of verhaaltjes te schrijven om in de toekomst te delen. Ik kies. Ik plan. Ik ben bewust van de keuze die ik maak, en de consequenties die daaraan verbonden zijn. Het doel is helder. Mijn daden moeten daaraan bijdragen, punt!

NO EXCUSES.

Stapje voor stapje
Steeds vroeger gaat de biologische wekker, steeds vroeger ga ik naar bed. De tijden veranderen, en ik, ik verander mee! Het nachtdier in mij is getemd. Toch ben ik op mijn hoede. Wetende dat elke keuze, elke handeling bijdraagt aan het verder domesticeren of verwilderen van dit dier. Een constante ontwikkeling. Soms ontsnapt hij, enkel om dagen later weer gevangen te worden. Niemand is perfect! Het domino-effect. Na de eerste zet, blijven de steentjes vallen. De een na de ander. De richting is enkel en alleen afhankelijk van de zet die er gemaakt wordt. Linksom of rechtsom, de beweging is niet meer te stoppen. Tot je ervoor kiest om er een stokje voor te steken. Dat stokje, controleer jij! De keuze, behoort tot een van jouw verantwoordelijkheden. Kies je voor groei, of voor stagnatie? Kies je voor winst, of verlies? Kies jij voor jezelf? Of laat je je keuzes afhangen van andere?

Mijn keuze
Wat ik doe, is mijn keuze. Er is geen goed of slecht. Ik zeg ook niet dat iedereen moet leven zoals ik dat doe. Wel vind ik dat iedereen zijn of haar leven moet indelen naar zijn of haar voorkeur. Doen wat goed is voor jezelf, en daarmee ook het goede doen voor andere. In mijn ogen verdiend iedereen dezelfde kans, hebben we allemaal dezelfde rechten. De wereld is ONS huis. Jouw leven, is jouw leven! Deel wat je kan delen, en pak wat je nodig hebt. Maar wat hebben we werkelijk nodig? En wat is slechts overbodige luxe? Wat maakt ons gelukkig, en wat voedt slechts onze verlangens? food for thought.

Leven en laten leven, denken en laten denken, doen en laten doen – als dát ‘s levens stelregel wordt, dan heeft en geeft ieder vrijheid en het geluk is verzekerd.

F. Domela Nieuwenhuis
Nederlands politicus 1846-1919

Leave a Reply

nl_NLNederlands