Hey jij, wat fijn dat je er nog steeds bent. Wat ben ik je dankbaar dat je ondanks mijn stille weken toch bent blijven plakken, want zonder jou, de lezer, zijn mijn woorden enkel hersenspinsels besteedt aan de grote stilte van het web. Het voelt goed, om te weten dat mijn woorden hun plekje vinden op jou beeldscherm. En daarvoor wil ik je bedanken!

Bedankt dat je een deel uitmaakt van mijn reis!

Een reis die de afgelopen weken steeds meer vorm begint te krijgen. Een reis die ooit is begonnen in de hoop dat ik met mijn woorden mensen zou kunnen raken. In de hoop dat ik met mijn woorden de wereld een stukje mooier zou maken. Een missie, zo groots… Dat ik niet kan stoppen!

En geloof het of niet, ik heb het gevoel dat ik op de goede weg zit. Het pad wat ik bewandel is mijn eigen pad. Het voelt aan alsof het op mijn lijf is geschreven en eerlijk… DAT GUN IK IEDEREEN!

Er zijn momenten in ons leven waarop we over bepaalde zaken geen bewijs van buiten nodig hebben. Een kleine stem in ons zegt je bent op het juiste pad, ga niet naar links of rechts maar blijf op het rechte en smalle pad.

Mahatma Gandhi
Indiaas politicus 1869-1948

Nou, dit dus…

Het rechte, smalle pad is misschien niet de benaming die ik er zelf aan zou geven. Eerder het pad van de 1000 doodlopende steegjes, of het onbewandelde pad vol twijfels, onzekerheden en spiegels. Elke dag kom ik mijzelf tegen. En elke keer dat ik mijzelf tegen kom pel ik een laagje van mijzelf af. Laagjes, zoveel laagjes…

Inmiddels kan ik met zekerheid zeggen dat de zoektocht naar geluk het eindstation heeft gepasseerd. De podcast reeks is aan het einde gekomen en ik zal dan ook een afsluitende aflevering plaatsen waarin ik mijn bevindingen met je ga delen. Afgelopen week heb ik nog een aflevering opgenomen, en plots viel het kwartje…

Het voelt niet meer goed. Het gesprek liep niet helemaal soepeltjes, iets in mij blokkeerde en ik had niet het goede gevoel wat ik nastreef. Overmant door twijfel rende ik weer tegen een muur. Hoe kan het dan? Wat zorgt ervoor dat ik niet dat goede gevoel had? Even invoelen, overpeinzen en schrijven…

Wat is funester dan te werken, te denken en te voelen zonder innerlijke noodzaak, zonder een diep persoonlijke keuze, zonder lust? Als een automaat van de ‘plicht’?

Friedrich Nietzsche
Duits dichter en filosoof 1844-1900

De bovenstaande quote bevat deels het kwartje wat de dag daarna is gevallen. Plots kwam het besef. De zoektocht naar geluk was een persoonlijke zoektocht. Het idee begon mooi, maar vooral ook vanuit onwetendheid. Op dat moment van mijn leven had ik het idee dat ik een of ander antwoord had gevonden, een methode had ontwikkeld of simpelweg de oplossing had voor een probleem dat veel groter is dan enkel en alleen mijn eigen gevoel…

Het was een echte reis. Een reis vol mooie mensen, mooie gesprekken en volop besef momentjes. Ik besef me nu, dat mijn reis, mijn reis is. Mijn antwoorden, mijn antwoorden en mijn kijk, mijn kijk! Al mijn hele leven heb ik er een gruwelijke hekel aan als mensen voor mij willen denken, en laat dat nou net een beetje het gevoel zijn wat ik er aan over hield. De podcast reeks was ooit begonnen onder het mom van ‘inspirerende verhalen delen en mooie mensen een podium geven’ en eerlijk, dat idee vind ik nog steeds geweldig. Maar ik was op zoek naar een of ander geheim, een of andere methode. En plots valt het kwartje… De innerlijke noodzaak, de persoonlijke keuze begint bij jouzelf!

Niets is zo aanstekelijk als het voorbeeld.

Francois de la Rochefoucauld
Frans schrijver 1613-1680

Een andere aanpak, een andere route, een nieuwe podcast reeks. Het Ware Gezicht – De podcast komt eraan…..

Meer nieuws volgt snel… Bedankt voor je tijd, en hopelijk tot de volgende keer!

Leave a Reply

nl_NLNederlands