Een hele goedemorgen, en wat fijn dat je er weer bent! Mijn teksten zijn niks waard, zonder dat ze gelezen worden. Dus bij deze, BEDANKT!

De eerste stap, is altijd het moeilijkst!
Of we nu leren lopen, leren fietsen. Of leren sporten. In het begin is het allemaal moeilijk! Maar zeg nu eerlijk, toen je leerde lopen, of leerde fietsen. Toen stopte je ook niet omdat het moeilijk was? Toen ging je door, hoe vaak je ook viel. Met een zekere vastberadenheid stond je weer op. Alleen maar om weer om te vallen. Keer op keer. Opstaan, vallen. Opstaan, vallen. Hoe komt het dan toch dat we het onszelf afleren om te doen wat goed voor ons is. Hoe belanden we op het pad van de minste weerstand? En vooral, hoe komen we er weer vanaf?

De sportschool, mijn tweede huis.
Vol gezelligheid en fijne momenten. Toch is dat niet altijd zo geweest. Ik kan me het als de dag van gisteren herinneren. Het abonnement was afgesloten, geen weg terug. Daar ging ik dan. Met mijn dikke lijf naar de sportschool. Wat ik ook deed, het maakte niet uit. Of ik nu een strak shirtje aan had, of een losse. Tegenover al die strakke lichamen was ik toch het dikkertje. Dat was de denkwijze, dat was mijn idee. Voor mijn gevoel keek iedereen me aan. Elke keer dat er iemand lachte, lachte ze me uit. Mijn gedachte waren mijn grootste vijand. In het verleden ben ik gepest, voor de gek gehouden en uitgelachen. Precies dit verleden zorgde voor die gekke gedachtes. Ik wist dat er wat moest veranderen. De eerste stap was gezet. Nu hoefde ik enkel vol te houden. 

Angst ontstaat als het denken terugblikt op dingen in het verleden gebeurd zijn of vooruitloopt op dingen die in de toekomst kunnen gebeuren.

Krishnamurti
In India geboren spiritueel leraar 1895-1986

Een nieuw begin
Ik besloot mijn verleden af te sluiten, mijn twijfel over de toekomst naast me neer te leggen. Mijn focus was op dat moment. Elke dag was een nieuwe kans, elke dag vooruitgang. Met een doel voor ogen was ik vastberaden om door te gaan. Mijn gedachtes veranderde, niet meteen. Maar met verloop van de tijd. Ik werd positiever. Ging gezonder eten. En de trip naar de sportschool werd steeds leuker. De negatieve gedachtes waren niet 1-2-3 verdwenen, maar elke dag boekte ik vooruitgang. Ik hield vol! 

Vandaag de dag, weeg ik een flink stuk minder. Mijn spieren zijn gegroeid. Mijn conditie is beter dan ooit tevoren. En mijn gedachtes, die zijn positiever dan ooit. Ik doe wat goed voor mij is, dus wat andere mensen ervan denken. Wat andere mensen zeggen. Dat is hun probleem. Als iemand me uitlacht, voor de gek houdt of neerbuigend aankijkt. Dan zegt dat meer over die persoon, dan over mijzelf!

Van ver gekomen, nog ver te gaan! Maar als ik het kan, kan jij het ook. Sterker nog, wil je graag… Maar durf je het niet aan, let me know! Ik ga met je mee!

The domino effect – Het bestaat echt! Mijn verhaal, het bewijs! Ik zal er de komende week eens wat meer over vertellen. Maar nu, nu ga ik naar de sportschool! 

Een fijne dag nog! En nogmaals, bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

nl_NLNederlands