Ok, daar ben ik weer! Eerlijk, het is even geleden. Ik schrijf nog steeds elke dag, toch was de stop te groot om het online te plaatsen. Een zekere angst, twijfel of een tekort aan zelfvertrouwen. Maar die tijd is weer voorbij! Dit is wat ik wil, en dit is dus wat het gaat zijn!

Met vallen en opstaan, stilstaan en weer doorgaan. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar aan het einde van de dag, ben je meestal toch weer een stapje dichterbij het doel. Wat is mijn doel? Mocht je het nog niet gelezen hebben… mijn doel is: “De wereld een mooiere plek maken!” En om dat te verwezenlijken moest ik eerst beginnen met mijn eigen wereld, mijn gedachtes en mijn handelingen. Zelfkennis is het antwoord op al je vragen! En wie weet, leer je ook wat over de ander? Who knows…

Elk mens is uniek, toch ook weer allemaal hetzelfde. Wij hebben allemaal zo onze dromen en ambities en veelal delen we dezelfde verlangens. Waar de een vecht voor zijn mening, en de ander de mening van de ander klakkeloos overneemt. Zie ik geen 2 verschillende mensen, nee, ik zie 2 dezelfde mensen. Echter hebben ze beide een andere tactiek om hetzelfde doel te bereiken. Het doel: “een aangenaam leven leiden”. Want wat onze tactiek ook is, aan het einde willen we stuk voor stuk gelukkig zijn. 

Liefhebben is niet naar elkaar kijken, maar samen in dezelfde richting kijken.

Antoine de Saint-Exupéry
Frans schrijver 1900-1944

Man of vrouw, kind of volwassen, uitbundig of ingetogen. Ondanks alle bedenkbare verschillen willen wij stuk voor stuk een fijn en gelukkig leven. Iedereen heeft zo een eigen mening of kijk op de wereld, en eerlijk, het is fijn als deze gehoord word! Want of je nu opkomt voor waar je in geloofd, of juist meegaat met de groep. Aan het einde van de rit willen we allemaal erkenning en waardering. Het is een essentieel deel van ons bestaan. Wij wezens zijn sociale mensen. Het contact met elkaar maakt ons juist zo speciaal. De liefdevolle band met mensen, diepe gesprekken of lichamelijk contact. Het zorgt voor energie. Het geeft ons vertrouwen. En dat vertrouwen, dat is juist weer zo belangrijk!

Wij leven niet als stokstaartjes in een groep, toch komen we massaal samen in onze dorpen en steden. Wij staan niet om de beurt op de uitkijk, maar hebben toch allemaal onze eigen rol te spelen. Want of we willen of niet. Jij en ik, hij of zij, wij allemaal zijn deel van een groter geheel! Lid van een grootse familie. Woonachting op een geweldige aarde. Onze familie is de mensheid, en het gezamenlijke doel… Dat is voortbestaan! 

Toch voelde dat niet zo, voor een deel van mijn leven was ik allesbehalve deel van het geheel. Mijn hele leven op zoek. Ik voelde me alleen, leeg en verdwaald. De leegte probeerde ik te stillen, enkel en alleen om elke dag opnieuw te beginnen. Toch kwam er verandering, van donker naar licht! Mijn doel werd gevonden, de leegte gevuld. En voor het eerst, voor het eerst zeg ik met zekerheid. Ik voel me gelukkig! Als ik het kan, kan iedereen het! Kwetsbaarheid is kracht. Durf te vragen! Ik ben er voor je.

Ik ben een uniek wezen, en alleen wanneer ik mijn uniek-zijn leef, slaagt mijn uniek geluk.

Seneca
Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver 5 v.C. – 65 n.C.

Leave a Reply

nl_NLNederlands